blog delen via sociale media

Wat is nou de goede volgorde?

Je wilt je laatste nieuws of je blog delen via sociale media. Maar wat is nou de goede volgorde?

De laatste tijd ben ik voor mijn parttime baan weer wat meer actief op LinkedIn. En dan valt mij op dat er veel mensen zijn die volgens mij de verkeerde volgorde gebruiken. Eerst gaan ze nieuws delen op LinkedIn en daarna pas op de website. En omdat het bericht nog niet bestaat (of er nooit komt zelfs) verwijzen ze naar de homepage van hun website.

Dat moet toch andersom?

Lijkt mij wel. Je website is de plek waar je de kijkers naar toe wilt hebben. Want daar staan uiteindelijk je producten, diensten of je blogs die gelezen moeten worden. En vandaar uit kunnen je bezoekers de keuze maken om met jou verder in zee te gaan. Je krijgt een opdracht of als je blogger bent heb je er een nieuwe fanatieke volger bij.

Dus: eerst het nieuws of je blog delen op de website. En dan dat bericht delen op LinkedIn, Facebook of Instagram.

Nieuws of blog delen via de sociale media is gewoon heel slim om te doen. Want dan kom je tenminste nog eens onder de aandacht van mogelijke kopers/kijkers/volgers. En geef niet alles weg in je blog of nieuwsbericht, want dan heeft klikt er niemand door naar je website.

Daarom ben ik er ook voorstander van om handmatig je blogs te delen via sociale media. Dus niet via programma’s of automatische verbindingen tussen verschillende programma’s. Op ieder platform spreek je andere mensen aan en gebruik je dus ook andere woorden.

Lees ook dit blog over het delen van blogs via LinkedIn

Vertel het door!

1 gedachte op “Wat is nou de goede volgorde?”

  1. Pingback: Blog delen op LinkedIn, dat moet je niet altijd doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.