Blog over sociale media, teksten en klantvriendelijkheid

welke nieuwsbrieven worden echt gelezen

Dat is een handige nieuwsbrief

Het fenomeen nieuwsbrief moet je volgens mij niet overschatten. Ik lees heel veel leesbrieven helemaal niet. Tenminste, niet echt. Ik geef ze geen voorrang, lees alleen de koppen. Maar welke nieuwsbrieven worden gelezen? (De links in dit artikel zijn affiliatelinks, van de opbrengst kan ik hopelijk een maand hosting betalen) Echte betrokkenheid Van sommige goede doelen of bedrijven wil ik best…
Read More
hoe bereik je jongeren op Instagram

Hoe bereik je jongeren op Instagram

Ik kom er steeds opnieuw weer achter. Het bereiken van jongeren is een uitdaging. Offline kunnen we ze gemakkelijk opzoeken en dan is de communicatie niet zo moeilijk. Maar online is het een heel ander verhaal. Hoe bereik je jongeren op Instagram in de zin wederkerig contact? Voor een van mijn klanten plaats ik regelmatig iets op Instagram. De foto's worden bekeken en geliked maar denk maar niet…
Read More
Hoe gebruik ik categorieën en tags in WordPress

Hoe gebruik ik categorieën en tags in WordPress

Misschien is het ook wel jouw vraag: Hoe gebruik ik categorieën en tags in WordPress? Wat is het verschil en hoe kan ik ze het beste gebruiken? Wat is een categorie? Elk nieuws- of blogbericht moet toegevoegd worden aan een categorie. Doe je dat niet actief dan zal WordPress je nieuwe publicatie automatisch toevoegen aan de categorie 'uncategorized'. Met categorieën breng je structuur aan in…
Read More
contentkalender gebruiken

Contentkalender

Hoe sta jij tegenover de contentkalender? Op dit moment wordt hij jou waarschijnlijk ook aan alle kanten aangeboden in ruil voor een inschrijving op een nieuwsbrief. Ik heb mij voorgenomen een contentkalender te gaan gebruiken dit jaar. Dus ik schrijf dit blog om mijzelf te overtuigen. Waarom moet ik een contentkalender gebruiken? In mijn tijdelijke baan als online communicatiemedewerker…
Read More
schrijf lange blogs

Schrijf lange blogs

Een poos geleden heeft iemand bedacht dat het goed zou zijn om vooral korte blogs te schrijven. Want mensen lezen het toch niet heel aandachtig. Schrijf lange blogs, kwam vandaag voorbij via Blogtrommel. Neem jezelf als uitgangspunt Wat hij daar schrijft past bij mijn beleving. Ik heb altijd al het idee dat je vooral jezelf als uitgangspunt moet nemen bij het schrijven van blogs. Natuurlijk niet…
Read More
wat is belangrijk voor een nieuwsbrief

Wat is belangrijk voor een nieuwsbrief?

Bijna iedere week schrijf ik een nieuwsbrief voor de organisatie waar ik nu werk. Er zijn verschillende nieuwsbrieven met verschillende doelgroepen. Wat is belangrijk voor een nieuwsbrief? 1. Toestemming om de nieuwsbrief te mogen sturen Sinds de AVG is ingegaan is het helemaal not done om een nieuwsbrief te sturen naar adressen die je niet voor dat doel gekregen hebt. Mensen moeten actief…
Read More
website goede doelen en samenwerkingsorganisaties

Website van goede doelen en platforms samenwerkende organisaties

Vanuit mijn part-time baan werk ik nu regelmatig de gezamenlijke website van goede doelen bij. De websites van de samenwerkende organisaties versterken elkaar vaak op online platforms. Samen maken ze zich sterk voor bijvoorbeeld palliatieve zorg of juist tegen iets als eenzaamheid. Omdat ik maar een jaartje ben aangeschoven in deze organisatie is het bijzonder om zomaar in het dashboard van de…
Read More
blog delen via sociale media

Wat is nou de goede volgorde?

Je wilt je laatste nieuws of je blog delen via sociale media. Maar wat is nou de goede volgorde? De laatste tijd ben ik voor mijn parttime baan weer wat meer actief op LinkedIn. En dan valt mij op dat er veel mensen zijn die volgens mij de verkeerde volgorde gebruiken. Eerst gaan ze nieuws delen op LinkedIn en daarna pas op de website. En omdat het bericht nog niet bestaat (of er nooit komt…
Read More
geldt de avg voor bloggers

Geldt de AVG voor bloggers

De nieuwe privacywet die straks in mei ingaat zorgt voor aardig wat onrust bij mensen. En toch zijn er ook nog mensen die zich weinig aantrekken van de wet. Geldt de AVG ook voor bloggers? AVG in het kort De Algemene Verordening Gegevensverwerking heet in het Engels  the General Data Protection Regulation (GDPR). Dat is een hele mond vol en de uitwerking van de wet is net zo groot. Het doel van…
Read More

Allemaal nieuwe dingen

Het is weer een tijd geleden dat ik iets schreef op deze website. Dat komt doordat ik sinds januari een parttime baan heb als online communicatiemedewerker bij NPV-Zorg. Leuk werk met grote en kleinere opdrachten. De afgelopen tijd heb ik steeds dingen gedaan die ik eigenlijk nooit gedaan had. Heerlijk is dat. Ik krijg daar echt energie van. Misschien voor jullie piece of cake, maar ik had…
Read More