Blog over sociale media, teksten en klantvriendelijkheid

Contentkalender

Contentkalender

tips
Hoe sta jij tegenover de contentkalender? Op dit moment wordt hij jou waarschijnlijk ook aan alle kanten aangeboden in ruil voor een inschrijving op een nieuwsbrief. Ik heb mij voorgenomen een contentkalender te gaan gebruiken dit jaar. Dus ik schrijf dit blog om mijzelf te overtuigen. Waarom moet ik een contentkalender gebruiken? In mijn tijdelijke baan als online communicatiemedewerker gebruikten we een hele simpele contentkalender. Hij bestond vooral uit de verschillende 'dag van de' die er te vinden zijn op bijvoorbeeld de Issuekalender of www.Fijnedagvan.nl. Aangevuld met de jaarlijkse terugkomende activiteiten binnen de organisatie. En dat zijn er binnen een patiëntenvereniging best veel. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een contentkalender gebruiken zou: Je weet van tevoren waar je over gaat schrijven.Je loopt synchroon met wat er in…
Read More
Schrijf lange blogs

Schrijf lange blogs

Bloggen
Een poos geleden heeft iemand bedacht dat het goed zou zijn om vooral korte blogs te schrijven. Want mensen lezen het toch niet heel aandachtig. Schrijf lange blogs, kwam vandaag voorbij via Blogtrommel. Neem jezelf als uitgangspunt Wat hij daar schrijft past bij mijn beleving. Ik heb altijd al het idee dat je vooral jezelf als uitgangspunt moet nemen bij het schrijven van blogs. Natuurlijk niet met jezelf voor ogen, dat is wat anders, je schrijft een blog met je lezers voor ogen. Maar wat jijzelf interessant en prettig vindt, vinden veel andere mensen ook interessant en prettig. Je hebt toch iets te melden Je schrijft een blog omdat je een verhaal te vertellen hebt. Een verhaal dat mensen willen lezen omdat ze ervan leren. Of omdat ze erdoor vermaakt…
Read More
Wat is belangrijk voor een nieuwsbrief?

Wat is belangrijk voor een nieuwsbrief?

tips
Bijna iedere week schrijf ik een nieuwsbrief voor de organisatie waar ik nu werk. Er zijn verschillende nieuwsbrieven met verschillende doelgroepen. Wat is belangrijk voor een nieuwsbrief? 1. Toestemming om de nieuwsbrief te mogen sturen Sinds de AVG is ingegaan is het helemaal not done om een nieuwsbrief te sturen naar adressen die je niet voor dat doel gekregen hebt. Mensen moeten actief toestemming hebben gegeven voor het gebruik en verwerking van hun contactgegevens. En het is netjes als je alleen nieuwsbrieven stuurt met inhoud waarvoor ze zich hebben opgegeven. 2. Stuur een nieuwsbrief niet vaker dan je hebt afgesproken Houd je aan je afspraken. Als je hebt gezegd dat je twee keer in de maand een nieuwsbrief zal gaan versturen moet je het ook niet vaker doen. Hou je…
Read More
Website van goede doelen en platforms samenwerkende organisaties

Website van goede doelen en platforms samenwerkende organisaties

Virtual assisent
Vanuit mijn part-time baan werk ik nu regelmatig de gezamenlijke website van goede doelen bij. De websites van de samenwerkende organisaties versterken elkaar vaak op online platforms. Samen maken ze zich sterk voor bijvoorbeeld palliatieve zorg of juist tegen iets als eenzaamheid. Omdat ik maar een jaartje ben aangeschoven in deze organisatie is het bijzonder om zomaar in het dashboard van de website van goede doelen etc. rond te neuzen. Om agenda-items aan te passen of een nieuwsbericht te plaatsen. Soms eens een menu aanpassen of een update doen. Terwijl ik die organisaties zelf eigenlijk niet eens ken en de mensen achter de e-mailadressen waar de opdrachten vandaan komen nooit gezien heb. Dit werk maakt mij er wel bewust van dat er veel organisaties en platforms zijn die eigenlijk geen…
Read More
Wat is nou de goede volgorde?

Wat is nou de goede volgorde?

sociale media
Je wilt je laatste nieuws of je blog delen via sociale media. Maar wat is nou de goede volgorde? De laatste tijd ben ik voor mijn parttime baan weer wat meer actief op LinkedIn. En dan valt mij op dat er veel mensen zijn die volgens mij de verkeerde volgorde gebruiken. Eerst gaan ze nieuws delen op LinkedIn en daarna pas op de website. En omdat het bericht nog niet bestaat (of er nooit komt zelfs) verwijzen ze naar de homepage van hun website. Dat moet toch andersom? Lijkt mij wel. Je website is de plek waar je de kijkers naar toe wilt hebben. Want daar staan uiteindelijk je producten, diensten of je blogs die gelezen moeten worden. En vandaar uit kunnen je bezoekers de keuze maken om met jou…
Read More
Geldt de AVG voor bloggers

Geldt de AVG voor bloggers

Bloggen
De nieuwe privacywet die straks in mei ingaat zorgt voor aardig wat onrust bij mensen. En toch zijn er ook nog mensen die zich weinig aantrekken van de wet. Geldt de AVG ook voor bloggers? AVG in het kort De Algemene Verordening Gegevensverwerking heet in het Engels  the General Data Protection Regulation (GDPR). Dat is een hele mond vol en de uitwerking van de wet is net zo groot. Het doel van de AVG is dat iedereen in Europa op dezelfde zorgvuldige wijze met data en met name met persoonlijke gegevens omgaat. De belangrijkste richtlijnen zijn: Persoonsgegevens mag u alleen gebruiken voor het doel waarvoor de informatie is verzameld; U moet weten waar persoonsgegevens zijn opgeslagen en wie ze beheert en wie toegangsrechten heeft; U moet vastleggen hoe deze gegevens…
Read More
Allemaal nieuwe dingen

Allemaal nieuwe dingen

Tekstschrijven
Het is weer een tijd geleden dat ik iets schreef op deze website. Dat komt doordat ik sinds januari een parttime baan heb als online communicatiemedewerker bij NPV-Zorg. Leuk werk met grote en kleinere opdrachten. De afgelopen tijd heb ik steeds dingen gedaan die ik eigenlijk nooit gedaan had. Heerlijk is dat. Ik krijg daar echt energie van. Misschien voor jullie piece of cake, maar ik had bijvoorbeeld nog nooit een Facebookcampagne gestart.  Nu wel. Mijn kwaliteit is vooral het maximaliseren: kijken hoe iets moois nog beter kan worden. Daar kan ik uren mee bezig zijn. En dat is een groot deel van mijn werk nu. De website is prima, maar het kan gewoon veel beter. Linkjes toevoegen, teksten wat herschrijven. Alles beetje mooier en een beetje logischer maken. En…
Read More
Mijn eigen site opnieuw vormgegeven

Mijn eigen site opnieuw vormgegeven

portfolio
Zodra ik wist dat ik een part-time zou krijgen als communicatiemedewerker heb ik besloten dat ik ging stoppen met mijn praktijk voor coaching. De blogs van de website van die praktijk heb ik ondergebracht op een nieuwe website. Samen met de blogs die ik had geschreven op mijn 'reli-blog'. Het blog overigens waar het amateurbloggen op is begonnen. Beide blogs zijn nu te vinden op mijn nieuwe website. Omdat ik over verschillende onderwerpen blog vond ik het leuk dat ze allemaal zichtbaar waren op de voorpagina. Daarom heb ik een magazinethema gebruikt. Vooralsnog een gratis thema. Eerst maar eens kijken of ik voldoende tijd overhoudt om te bloggen. Ik deed al eerder iets voor een amateurblogger. Zal ik jouw site ook eens nakijken?
Read More
Nieuwe website voor de loopbaancoaches

Nieuwe website voor de loopbaancoaches

portfolio
Peter en Ron zijn twee loopbaancoaches die hun website wilden laten optimaliseren. Al snel bleek dat het beter was om een totaal nieuwe website op te starten. Hun oude site was gebouwd in Joomla en scoorde slecht in de zoekmachines.Een nieuwe website voor de loopbaancoaches. Omdat ze de site zelf wilden gaan bijhouden kozen we voor WordPress. De nieuwe website voor de loopbaancoaches is gemaakt met het thema Avada. Een prettig thema met vreselijk veel mogelijkheden. De teksten zijn voor een groot deel alleen aangepast aan het online gebruik. Maar verder vonden ze het prettig hun eigen terminologie en zinnen te gebruiken. Zo is deze website voor de loopbaancoaches en hun klanten herkenbaar en toch verfrissend nieuw. Op hun oude website speelde een bepaalde foto een grote rol. Die foto…
Read More
Jij kan compact schrijven misschien maar wil je lezer het lezen?

Jij kan compact schrijven misschien maar wil je lezer het lezen?

Tekstschrijven
Wie weet herken je het vraagstuk wel. Bij alle schrijfopdrachten die ik tot nu toe heb gehad gaat het op een gegeven moment de herhalingen in de teksten. Op verschillende pagina's komen bepaalde statements of beschrijvingen terug. Uiteraard in verschillende woorden. Mijn opdrachtgever wil liever dat ik compact schrijven ga. Waarom wel compact schrijven Waarom zou je compact willen schrijven? Compacte web content kan uitstralen dat je goed over de zaken hebt nagedacht. Dat je iemand bent van weinig woorden, maar wel precies de juiste. Het zal zeker een heleboel mensen aanspreken. Voor sommige professies is het goed om compact en zakelijk te zijn. En er zullen vast mensen zijn die denken: als hij zo compacte informatie geeft zal hij ook wel een compacte factuur sturen. Waarom niet compact schrijven…
Read More