Er zijn genoeg goede redenen om te bloggen

redenen om te bloggenSommigen zeggen dat bloggen een noodzaak is voor moderne bedrijven. Dat is maar net hoe je daar zelf mee om wilt gaan.

Er zijn goede redenen om te bloggen. Bloggen kan je ook uitbesteden of deels uitbesteden, daarover hieronder meer. Wist je trouwens dat bloggen ook een alternatief kan zijn voor het schrijven van een nieuwsbrief?

Door te bloggen leert de klant je kennen

Een blog is een mooie manier om aan de wereld te laten zien hoe je over bepaalde onderwerpen denkt. Je kan bijvoorbeeld als bedrijf laten zien hoe je over maatschappelijk ondernemen denkt. Of hoe je vormgeeft aan je waarden en normen in het dagelijkse reilen en zeilen van je bedrijf. Je kan je maatschappijkritisch opstellen en daarmee laten zien dat je er niet zo één bent die met de grote massa meedrijft. Maar dat je er een eigen mening op na houdt.

Door te bloggen laat je je professionaliteit zien

Blogs zijn ideaal om aan je lezers te laten zien dat niet alleen een mening over de dingen hebt maar dat je er ook nog verstand van hebt! Door kennisblogs te schrijven geef je verdieping aan de diensten en producten die je aanbiedt. Je gaat voor de toepassingen, ervaringen en wetenschappelijke onderbouwingen. Je put uit je ervaring en kennis. Klanten zullen je dan graag opzoeken omdat ze merken dat je weet waar je het over hebt. Je bereikt een expertstatus.

Door te bloggen houdt je contact met je klanten

De blogger en zijn lezers hebben een bijzondere relatie. Soms ben je elkaar nooit tegengekomen maar heb je toch het gevoel dat je elkaar goed kent. Je blijft een blog lezen omdat je iemand of een instelling een warm hart toedraagt. Of je leest een blog omdat de inhoud je echt een stuk verder brengt.

Een blog houdt de zoekmachine aan de gang

Regelmatige wijzigingen op een website zijn goed voor de vindbaarheid van je site. Google houdt daarvan volgens verschillende bronnen. Door regelmatig te bloggen geef je de zoekrobot als het ware te eten. En is de kans dat je goed scoort in de zoekresultaten een stuk groter. (Als de rest van je site natuurlijk ook voldoet aan SEO).

Wat kan ik voor je doen?

Zie jij genoeg redenen om te bloggen maar heb jij geen tijd om te bloggen? Of is je kennis op bepaalde gebieden niet voldoende dan kan je een ander vragen voor je te bloggen. Dit kan ik voor je doen:

  • Kennisblog schrijven op het gebied van zorg, hulpverlening, onderwijs en christelijk geloof. We kunnen samen wat onderwerpen afspreken waar ik over schrijf. Dit doe ik dan onder mijn eigen naam of onder één van mijn twee bedrijfsnamen.
  • Jouw blog een Stuk Verder Schrijven: Je hebt ideeën genoeg maar jij en je lezers vinden je schrijfstijl niet prettig of je hebt gewoon geen tijd om een blog goed SEO te schrijven. Jij levert je stuk aan en ik schrijf hem verder. Het blog wordt dan gepubliceerd onder je eigen naam.

Neem even contact op!

Ik zie voor mij persoonlijk ook genoeg redenen om te bloggen. Kijk eens op mijn andere blog.

Vertel het door!