vindbaar op zoekwoorden

Zo af en toe krijg ik ineens een paniekerige mail van klanten: ‘We worden niet gevonden op dit zoekwoord”. Meestal is dan mijn antwoord: en toch weten ze je website prima te vinden. Ben jij vindbaar op zoekwoorden die de klant gebruikt?

SEO spasme

Zo af en toe merk ik wat onbeheersbare spiertrekkingen rond het onderwerp SEO. Alles wat ik over SEO weet is mij ingefluisterd door mensen die zich specialist noemen. De meest bescheiden schrijvers die precies vertellen hoe je vindbaar op zoekwoorden kunt worden, geloof ik het meest. Heel veel theorieën zijn volgens mij maar pogingen om klanten binnen te krijgen.
Met het gevolg dat zelfstandig ondernemers en kleine bedrijven met name erg moeilijk doen over de SEO. Ze denken dat het moeilijk is, omdat er zo dringend en dwingend over geschreven wordt.

Schrijf vanuit je passie

Als je de online teksten vanuit je passie kunt vormgeven dan zit er een ziel in je teksten. En dan schrijf je bijna automatisch de juiste woorden. Vanuit je enthousiasme om mensen van dienst te zijn noem je je diensten en je producten regelmatig. Je maakt onderscheid tussen de verschillende producten en je zult de onderlinge verschillen willen benadrukken omdat je achter elk product staat.
De blogs die je schrijft, komen recht uit je hart. Op momenten dat je niet kunt schrijven moet je ook niets schrijven, want dan wordt het kurkdroog. Je schrijft dan niet vanuit je innerlijke vuurtje. En dan zal je de klant ook niet bereiken.

Hoe word je website vindbaar op zoekwoorden

Schrijf zo natuurlijk mogelijk. Door vanuit je hart te schrijven, bereik je zelfs het hart van Google. Deze zoekmachine is al een aantal jaar zo slim dat de zoekrobots snel doorhebben waar de tekst over gaat. Natuurlijk is het goed om te kijken of je nog wel de juiste zoekwoorden gebruikt. Als je therapie geeft aan mannen is het handig dat je alle verslavingen of problemen die jij kan verhelpen een keer gebruik op je website.
Het is slim om je blogs te gebruiken om aan te sluiten bij de actualiteit. Als je merkt dat een bepaald onderwerp hot is in de maatschappij of in je werkveld, is het slim om even te googlen of jouw eigen website naar voren komt op dat onderwerp. Zo niet, dan schrijf er een nieuw blog over. Of je past een bestaande pagina of bestaand blog aan.

Meer lezen over SEO

Eén van de bescheiden specialisten op het gebied van vindbaarheid van websites is Rutger Steenbergen. Ik volgde een paar jaar geleden een korte cursus bij hem. Hij schreef een duidelijk blog waarmee je echt verder komt als je als ondernemer wilt nadenken over de vindbaarheid op zoekwoorden. Het artikel heet: Waarom spelfouten voor SEO oliedom zijn.

Wil jij op een niet spastische manier geholpen worden met je online teksten en goed vindbaar op zoekwoorden zijn? Ik maak graag een offerte voor je.

Vertel het door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.