tarieven online tekstschrijver tarieven sociale media laten bijhouden tarieven van een tekstschrijver

Wat zijn de tarieven van een tekstschrijver?

De tarieven van een tekstschrijver en SEO schrijvers verschillen aardig van elkaar. Als het goed is vergroten online tekstschrijvers de omzet van hun klanten. Aan de ene kant mag dit dus iets kosten, aan de andere kant staat de website en ander pr materiaal aan de startkant van het bedrijf. Het geld moet nog gaan binnenkomen. Een grote investering is dan niet gewenst.

Tarieven online tekstschrijver in Harderwijk

Soms moet ik als online tekstschrijver veel onderzoek doen om nuttige teksten te kunnen produceren. Van sommige onderwerpen heb ik namelijk geen verstand. Als de opdrachtgever er dan voor kiest om mij toch alle teksten te laten schrijven, dan kost dat tijd. En dus ook geld.
Als de opdrachtgever zelf veel kennis heeft en concept teksten kan aanleveren, dan zorg ik ervoor dat die teksten op een handige plek in de website komen. En uiteraard zorg ik ervoor dat het echte SEO-teksten worden.
Of wel: als tekstschrijver zet ik graag mijn tarieven voor jou in een offerte. Soms is het handig om uit te gaan van een uurtarief, en soms is een totaalprijs meer op zijn plek. Mijn uurtarief zit tussen de 35 en 140 euro (incl. 21% BTW).
U kunt de totaalprijs naar beneden brengen door zelf conceptteksten aan te leveren of researchmateriaal voor mij te selecteren bijvoorbeeld.

Eenmalig advies voor je website

Ik kijk graag eens samen met jou kritisch naar je huidige website of blog. Ik vergelijk hem met websites van concurrenten en met de huidige ‘standaard’ in de websitewereld. Maar vooral naar de vraag: doet de website wat hij moet doen. En wat moet er anders wil je dit wel voor elkaar krijgen. Dat doen we voor € 65,00 (incl. 21% BTW) per advies. Gun je mij na dit advies een opdracht, dan halveren we dit bedrag.

WordPress website maken

Behalve SEO teksten schrijven kan ik ook een hele website voor je maken. Ik doe dit op basis van bestaande WordPress thema’s. En ook hierbij geldt weer: hoe ingewikkelder en groter jouw wensen zijn, hoe meer tijd en energie ik eraan moet besteden. Stel dat je een bestaande website wilt laten overzetten naar een ander domein of naar een nieuw door jou aangeleverd WordPress thema, dan kost dat rond de €390-660 inclusief BTW.
Een compleet nieuwe website maken inclusief teksten schrijven en op de juiste manier plaatsen zal zo tussen de € 545-1400 incl. terecht komen. Ook deze prijs kan je naar beneden brengen door zelf zoekwoorenonderzoek te doen, conceptteksten aan te leveren, researchmateriaal te selecteren etc.
Een compleet nieuwe en ook unieke website komt daar weer bovenuit, zie hieronder.

Proces van nieuwe website coördineren

In samenwerking met andere zelfstandige ondernemers kan ik ook een compleet unieke nieuwe website voor je leveren. Ik kan de coördinatie op mij nemen en namens jou contact onderhouden met de designer en de uiteindelijke bouwers. Natuurlijk schrijf ik dan graag de teksten voor je, maar dat hoeft niet. Een unieke website die speciaal voor jou is ontworpen kost natuurlijk meer. Ook omdat er meerdere personen aan werken die hun boterham willen verdienen. Maar waarschijnlijk levert het jou ook meer op uiteindelijk. Voor zo’n traject doe ik geen prijsindicatie, er zijn teveel factoren onduidelijk.

Abonnementen voor content en sociale media

Als u een abonnement bij mij afsluit koopt u op voorhand uren in. Of teksten die nog geschreven gaan worden. De abonnementen betaalt u vooraf tot u aangeeft dat u dit niet meer wilt. De tarieven zijn inclusief 21% BTW. Zodra we over het aantal uur heen gaan trek ik aan de bel.

Abonnement ‘Hoognodig’ –
Zo af en toe moet er eens een nieuwsbericht of een evenement gepost worden. Of een formuliertje voor het inschrijven voor een symposium of iets dergelijks. U betaalt € 32,00 per maand voor dit abonnement. Komt neer op ongeveer 1 uur werk per maand.

Abonnement ‘Precies goed’
Iedere maand zijn er wel een paar berichten, evenementen of formuliertjes te maken. De ene maand wat meer dan de andere, dat is logisch. De voor jou ingezette uren hou ik netjes bij en ik waarschuw op tijd als u een te groot abonnement heeft afgesloten of als u een overschrijding van de tijd nadert.
U betaalt € 62,00 per maand voor dit abonnement. Komt neer op gemiddeld 2 uur werk per maand

Abonnement ‘Echt gemakkelijk’
Als u er tijd voor had deed u het zelf. En het liefst zou u iemand in dienst willen nemen voor de online – en schrijfklussen die moeten gebeuren. Kleine organisaties kunnen vaak uit de voeten met 16 uur online communicatiemedewerker per week. Ik bespaar u de extra personeelskosten. Voor € 1600,00 per maand zal ik de berichten schrijven, evenementen plaatsen, Facebookberichten of ander schrijfklussen uitvoeren. Maximum van 40 uur per maand.

Reiskosten vanuit Harderwijk

Ik doe mijn werkzaamheden als tekstschrijver in Harderwijk. Als we regelmatig een ontmoeting zullen hebben reken ik reiskosten. Bij het kennismakingsgesprek uiteraard niet.

Bekijk hier mijn Algemene voorwaarden Stuk Verder Schrijven

Vertel het door!