tarieven online tekstschrijver tarieven sociale media laten bijhouden tarieven van een tekstschrijver

Wat zijn de tarieven van een tekstschrijver?

De tarieven van een tekstschrijver en SEO schrijvers verschillen aardig van elkaar. Als het goed is vergroten online tekstschrijvers de omzet van hun klanten. Aan de ene kant mag dit dus iets kosten, aan de andere kant staat de website en ander pr materiaal aan de startkant van het bedrijf. Het geld moet nog gaan binnenkomen. Een grote investering is dan niet gewenst. En als ik inschat dat de opdrachtgever zelf aardige tarieven rekent dan zal ik mijn tarieven daar ook wat op aanpassen.

Tarieven online tekstschrijver

Soms moet ik als online tekstschrijver veel onderzoek doen om nuttige teksten te kunnen produceren. Van sommige onderwerpen heb ik namelijk geen verstand. Als de opdrachtgever er dan voor kiest om mij toch alle teksten te laten schrijven, dan kost dat tijd. En dus ook geld.
Als de opdrachtgever zelf veel kennis heeft en concept teksten kan aanleveren, dan zorg ik er voor dat die teksten op een handige plek in de website komen. En uiteraard zorg ik ervoor dat het echte SEO-teksten worden.
Of wel: als tekstschrijver zet ik graag mijn tarieven voor jou in een offerte. Soms is het handig om uit te gaan van een uurtarief, en soms is een totaalprijs meer op zijn plek. Mijn uurtarief zit tussen de 35 en 65 euro excl. 21% BTW.

Eenmalig advies voor je website

Ik kijk graag eens samen met jou kritisch naar je huidige website of blog. Ik vergelijk hem met websites van concurrenten en met de huidige ‘standaard’ in de websitewereld. Maar vooral naar de vraag: doet de website wat hij moet doen. En wat moet er anders wil je dit wel voor elkaar krijgen. Dat doen we voor €63,00 per advies. Gun je mij na dit advies een opdracht, dan halveren we dit bedrag.

WordPress website maken

Behalve SEO teksten schrijven kan ik ook een hele website voor je maken. Ik doe dit op basis van WordPress. En ook hierbij geld weer; hoe ingewikkelder en groter jouw wensen zijn, hoe meer tijd en energie ik eraan moet besteden. Stel dat je een bestaande website wilt laten overzetten naar een ander domein of een aangeleverd WordPress thema dan kost dat rond de €390-500 excl. Een compleet nieuwe website maken inclusief teksten zal zo tussen de €830-1200 exc. terecht komen. Hoe meer je zelf uitvoert aan zoekwoorden onderzoek, concept teksten etc. hoe goedkoper het wordt.

Abonnementen voor content en sociale media

Als u een abonnement bij mij afsluit koopt u op voorhand uren in. Of teksten die nog geschreven gaan worden. De abonnementen betaalt u vooraf tot u aangeeft dat u dit niet meer wilt. De tarieven zijn exclusief BTW.

Abonnement ‘Hoognodig’ –
Zo af en toe moet er eens een nieuwsbericht of een evenement gepost worden. Of een formuliertje voor het inschrijven voor een symposium of iets dergelijks. U betaalt € 25,00 per maand voor dit abonnement. Komt neer op ongeveer 1 uur werk per maand.

Abonnement ‘Precies goed’
Iedere maand zijn er wel een paar berichten, evenementen of formuliertjes te maken. De ene maand wat meer dan de andere, dat is logisch. De voor jou ingezette uren hou ik netjes bij en ik waarschuw op tijd als u een te groot abonnement heeft afgesloten of als u een overschrijding van de tijd nadert.
U betaalt €65,00 per maand voor dit abonnement. Komt neer op gemiddeld 2 uur werk per maand.

Abonnement ‘Echt gemakkelijk’
Als u er tijd voor had deed u het zelf. En het liefst zou u iemand in dienst willen nemen voor de online – en schrijfklussen die moeten gebeuren. Voor € 280,00 per maand zal ik de berichten schrijven, evenementen plaatsen, Facebookberichten of ander schrijfklussen.  Maximum van 18 uur in 2 maanden.

Reiskosten vanuit Harderwijk

Ik doe mijn werkzaamheden als tekstschrijver in Harderwijk. Als we regelmatig een ontmoeting zullen hebben reken ik reiskosten. Bij het kennismakingsgesprek uiteraard niet.

Bekijk hier mijn Algemene voorwaarden Stuk Verder Schrijven

Vertel het door!