Hoe komt het dat mijn blog er zo chaotisch uitziet

Help! Hoe komt het dat mijn blog er zo chaotisch uitziet? Er zitten verschillende lettertypes in mijn blog maar ik kan niet vinden hoe dat komt. Ja een klein probleem dat we deze dagen tegenkwamen bij één van de bloggers. Haar blogs zagen er chaotisch uit doordat de lettertypes soms verschillenden maar wat erger was, de grootte van de letters verschillenden nog binnen één alinea. De oorzaak is meestal de code achter de tekst.

Woorden tellen van je blog

Deze blogger heeft de gewoonte om haar blogs te schrijven in Word. Ze doet het vooral vanwege het tellen van de woorden. Maar das eigenlijk niet nodig, want ik kan nu in mijn editor ook zien dat ik tot het eind van deze zin 132 woorden heb gebruikt. Onderin de editor telt ‘Word count’ rustig mee.

Ik vind persoonlijk dat je blogs moet schrijven tot je klaar bent met je onderwerp. Soms besluit je dan om een blog in tweeën of in drieën te knippen omdat een blog wel leesbaar moet maken. Maar angstig gaan letten op het aantal woorden lijkt mij je creativiteit in de weg te zitten. Qua SEO zou het belangrijk zijn per tekst minstens 300 woorden te gebruiken. Dat zou een reden kunnen zijn om woorden te tellen.

Knippen en plakken vanuit Word

Als je beter kunt nadenken in Word dan in de editor van bijvoorbeeld WordPress is het natuurlijk prima om je blog eerst in Word te schrijven. Maar bespaar je de moeite van het netjes opmaken van die tekst. Want daar gaat het namelijk fout. Als je de tekst opmaakt met kopjes en vetgedrukte letters voegt de tekstverwerker er een voor jou onzichtbare code in die er voor zorgt dat de tekst er zo uitziet als jij wilt. Als je die codes mee kopieert in Word kan het fout gaan. Achter de tekst van de blogger met dit probleem zaten codes die niet goed waren gekopieerd of niet bruikbaar waren in WordPress. Hoe komt het dat mijn blog er zo chaotisch uit ziet? Nou, zo dus.

Hoe kan het wel? Als je wilt knippen en plakken vanuit Word voorkom je chaos in je blog als je de tekst ‘zonder opmaak’ gaat plakken.

hoe voorkom ik chaos in mijn blogDat kan met de knop T die je hier in de foto ziet staan. Daar in blogspot zit een soort gelijke knop. Ook een T maar dan staat er bij ‘opmaak weghalen’. En dat is natuurlijk precies wat we willen doen. In WordPress tik je eerst de T in en dan plak je de tekst. Als het goed is blijft dan de opmaak achterwege.

Dat moet je dus handmatig toevoegen.

Hoe komt het dat mijn blog er zo chaotisch uitziet

Een van de redenen kan dus zijn dat er verkeerde code in je tekst zit verwerkt. Ook als je niet knipt en plakt vanuit Word kan dit het geval zijn. Bekijk hiervoor je tekst in het tabblad ‘text’ van de editor. Zoek de plek waar de chaos begint en kijk of daar codes staan die er niet hoeven te staan.

Weet je wat ook een reden kan zijn voor chaos in je blog? Veel bloggers schrijven hun blog tussen de bedrijven door omdat er allerlei andere zaken zijn die ook je aandacht vragen. Dat is eigenlijk niet handig. Ga er rustig voor zitten op een moment dat je echt tijd hebt en je voorlopig niet gestoord wordt. De grote lijn bedenken kan tijdens het schoonmaken van de badkamer of het strijken. Het schrijven doe je rustig aan de tafel met je laptop rustig op een goede laptopsteun. Zodat je geen nekpijn en andere RSI klachten krijgt als je ingespannen zit te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.